Sähköautovalmistaja Tesla kertoo valmistaneensa kuusi vuotta sitten kaduille rullanneelle Model 3 Performancelle uuden perillisen.

Valmistaja sanoo itsekin tehneensä vain muutaman laitteistopäivityksen, mutta puhuu urheiluautosta.

Suorituskykyä ainakin piisaa. Hieman enemmän takavetopainotteiseksi säädetty voimansiirto tuottaa yli 460 hevosvoimaa ja kiihdyttää auton sadan kilometrin tuntinopeuteen 3,1 sekunnissa. Huippunopeus on 262 kilometriä tunnissa.

Teho välittyy tienpintaan taottujen 20-tuumaisten alumiinivanteiden ja uusien Pirellin sporttirenkaiden kautta.

Valmistaja kertoo tehneensä ajoneuvodynamiikan ohjaimeen ja alustaan merkittäviä päivityksiä. Rakenteellista jäykkyyttä on lisätty, ja jouset sekä kallistuksenvakaajat uusittu. Jarrutehon luvataan säilyvän yhä korkeammissa lämpötiloissa ja entistä pidempään.

Uusimman sukupolven Track Mode V3 yhdistää mukautuvan jousituksen ja suorituskykysäädöt jopa rata-ajoon kykeneväksi paketiksi. Ajoneuvon sisällä on uudelleen muotoillut sport-istuimet. Istuimia voi paitsi lämmittää myös viilentää.

Performance-mallin lähtöhinta Suomessa on tasan 16 000 euroa Model 3:n tämänhetkistä alkaen-mallin hintaa enemmän, eli 58 590 euroa. Toimitusten kerrotaan alkavan jo toisen vuosineljänneksen aikana.